Keppihevosten Suomenmestaruuskilpailut 2016


Tervetuloa kilpailemaan mestaruuksista ja seuraamaan vuoden suurinta keppihevostapahtumaa Helsingin Glorialle!
Vuoden 2016 mestaruustittelit ratkotaan 24.4.2016.
Edellisien vuosien tapaan mestaruusluokkia on kolme: Juniorien estemestaruus, estemestaruus 2016 ja koulumestaruus 2016. Kilpailla voi myös muissa este- ja kouluratsastusluokissa. Voit tuoda keppihevosesi SKY:n virallisiin jokavuotisiin näyttelyihin.
Luvassa on myös kevyempää keppihevosohjelmaa kilpailujen lisäksi päälavalla.


!!!
!!! Auta meitä kehittämään toimintaamme! !!!
Jätäthän meille palautetta SM-kisoista, jotta voimme yhä kehittää toimintaamme!
Voi täyttää palautelomakkeen tästä joko ennen kilpailuja tai niiden jälkeen.
Myös ne, jotka eivät osallistu kilpailuun tai koko tapahtumaan voivat jättää kommenttinsa!
!!!

!!!
!!! HUOM! !!!
!!!Päivitä sivu nähdäksesi uusimmat päivitykset!!!!
(Tietokoneella Ctrl + F5 tai mobiililaitteella
pyyhkäise alas, tai paina päivitä)
!!!

Tänä vuonna kilpailuja on järjestämässä:

Pääjärjestäjät:
· Vipe
· Vadelma
· Asio Otus

· Ilmoittautumisvastaavat: Kaizu/finnbreyer ja Ellux98
· Nettisivuvastaava: Varja
· Avustajavastaava: Jolie
· Myyntialue-, ja pöytävastaava, infopistevastaava: Uga
· Palkintovastaava, ohjelmavastaava: Cookie
· Estemestarit ja -tuomarit: Esssi ja Sohvi
· Koulumestari ja -tuomari: Maikken
· Näyttelytuomari: Taija

Kilpailupaikan osoite:
!!!
!!! KULTTUURIAREENA GLORIA !!!
Pieni Roobertinkatu 12
00120 Helsinki
!!!LöytötavaratAlla listaus kilpailupaikalta löytyneistä tavaroista, joiden omistajaa ei tiedetä. Tavarat lähetetään omistajilleen tarkempia yksityiskohtia vastaan. Jos tunnistat jonkun listan tavaroista omaksesi, ota yhteyttä Vipeen (vilhelmiinak@icloud.com)

- Raippa
- Keppihevonen (ilman keppiä)
- Loimi
- Suitset
- Riimunnaru
- Ruusuke
- Kameran akku


Ohjeistukset kilpailijoille


Esteluokat
Näyttelyluokat
KoululuokatLuokat ja luokkien aikataulut


11:30 Juniorimestaruus, 50cm, 20 osallistujaa (2005 ja sen jälkeen syntyneille, juniormestaruuteen osallistuvat eivät saa osallistua estemestaruuteen)
12:10 Kouluratsastusmestaruus, GP, 30 osallistujaa (karsintojen parhaat)
13:40 Tyyliesteet, 40cm, 20 osallistujaa
14:20 Kür, vapaa ohjelma, 20 osallistujaa
16:00 Estemestaruus, 80-90 cm, 50 osallistujaa
17:40 Korkeushyppy, aloituskorkeus 90 cm, 40 osallistujaa

Lisäksi:
- SKY:n viralliset näyttelyt, luokka: itsetehdyt, 30 osallistujaa
- SKY:n viralliset näyttelyt, luokka: VIP (karsinta, muillekin kuin itsetehdyille), 30 osallistujaa

Näyttelyiden tulokset julkistetaan luokkien loputtua Kulttuuriareenan päälavalla.Ohjelma


10.00 Ovet aukeavat avustajille, myyjille ja assistenteille
10.30 Ovet aukeavat kilpailijoille ja muille tapahtumakävijöille
11.15 Aloituspuhe
12.00 Rotuesittelyssä islanninhevonen - Pepper-Aariana ja Hemuliii
12.35 Esitelmä kierrätysmateriaalien käytöstä - Mindi Länsilahti
13.45 Varustetyöpaja - Saila
14.40 Esitelmä keppihevosten historiasta - Ellu, Lusse, Sagu ja Milli
15.00 Katrilli: Taistelu ystävyydestä - Sara.H, Tessa, Kamilla, Fanny ja Suvi
15.10 Keppihevosdokumentin esittely - Selma Vilhunen ja Tuffi Films
16.20 Kepparitanssiesitys - Inka
16.50 Esitelmä keskiaikaisratsastuksesta - finnbreyer
17.30 Sulkeisratsastusvideo - kht Rajavalkea
17.40 Arvonnan suorittaminen
18.00 Lopetuspuhe

Ohjelmataulukko täällä!

Kilpailijoiden turvallisuus


Jokaisella kilpailijalla tulee olla tapaturmavakuutus. Tapahtuman puolesta vakuutuksia ei ole, joten kilpailijat ovat itse vastuussa itsestään. Paikalla on ensiapukoulutuksen omaavaa henkilökuntaa, jotka auttavat vahinkojen sattuessa. Kehotamme jokaista kilpailijaa huomioimaan oman turvallisuutensa suoritusta tehdessään ja välttämään mahdollisia riskitekijöitä.Tapahtuma on loppuunmyyty!


Ovelta ei saa ostettua lippuja. Lipunmyynti on päättynyt.
Sisäänpääsy on 5€, jonka lisäksi tulee paikanpäällä maksettavaksi narikkamaksu.
Lippuja myydään max 5kpl/henkilö.
Sisäänpääsymaksun voi maksaa tilille 1.4.-5.4.
Narikkamaksua ei voi maksaa etukäteen - tilille maksetaan siis vain sisäänpääsymaksu 5€!Sisään tullessa on narikka, jonka maksu 2,5€ tulee maksaa käteisellä!Saapuminen paikalle:JUNALLA: Helsingin Rautatieasemalta on noin kilometri matkaa Glorialle. Kävellen matka taittuu vartissa. Helpoin reitti kulkee Keskuskadun ja Erottajankadun kautta.

BUSSILLA: Lähelle Gloriaa pääsee busseilla 24 (pysäkit: Johanneksen kirkko ja Kolmikulma) sekä 20 (pysäkki: Annankatu). Pienen kävelymatkan päähän pääsee esim. busseilla 14, 18 ja 17 (pysäkki: Iso Roobertinkatu, n. 5min kävely)

RAITIOVAUNULLA: Lähelle Gloriaa pääsee raitiolinjalla 10 (pysäkit: Johanneksen kirkko ja Kolmikulma). Pienen kävelymatkan päähän päässe esim. raitiolinjoilla 3 (pysäkit: Iso Roobertinkatu ja Erottaja, n. 5min kävely sekä Ylioppilastalo, n. 7min kävely) ja 6 (pysäkit: Erottaja, n. 5min kävely ja Ylioppilastalo, n. 7min kävely)

AUTOLLA: Suosittelemme käyttämään saapumiseen julkisia kulkuvälineitä, sillä katu, millä Gloria sijaitsee, ruuhkautuu herkästi. Koska katu on kohtalaisen pieni, ei parkkipaikkojakaan ole montaa. Pyydämme siis jättämään auton kauemmas tapahtumapaikasta teiden tukkiutumisen välttämiseksi.
Lähes kaikki parkkipaikat sijaitsevat lähikatujen varsilla. Lähimpiä parkkihalleja on Q-Park Erottaja (Yrjönkatu 8-10, n. 130m Glorialle) ja Q-Park Kasarmitori (Fabianinkatu 17, n. 350m Glorialle). Parkkihallipaikat ovat maksullisia, kaduilta saattaa löytyä sunnuntaina ilmaisia paikkoja.
Myyjät:Myyjät pääsevät sisälle kello 10:00 alkaen. Ovella ilmoitat nimesi ja koodisi, jonka jälkeen etsit myyntipöytäkartan avulla oman pöytäsi. Ovella saat käteesi rannekkeen, jota näyttämällä pääset myöhemmin sisälle tapahtumaan, mikäli poistut Glorian alueelta (esim. käyt syömässä). Jokaisesta pöydästä löytyy lappu, johon on merkitty pöydällä myyvän henkilön tiedot. Mikäli et löydä pöytää ja/tai myyntipöytäkartta tai laput eivät täsmää, otathan yhteyttä myyntialuevastaavaan.


Kilpailijat:Kilpailijat pääsevät sisälle kello 10:30 alkaen. Ovella (kanslia) ilmoitat nimesi ja koodisi, sekä luokan jossa kilpailet. Saat käteesi leiman, jota näyttämällä pääset sisälle tapahtumaan, mikäli poistut Glorian alueelta (esim. käyt syömässä). Ellet ilmoittaudu kansliassa, et pääse kilpailemaan. Tullessasi sisälle sinun pitää myös maksaa narikkamaksu, joka on 2,50€. Narikkamaksu on pakollinen ja se on maksettava ehdottomasti käteisenä, kortti ei käy. Kilpailuluokat sijaitsevat yläkerran liikuntasalissa, jonne ei saa mennä ulkokengillä. Vaaleapohjaiset sisälenkkitossut ovat suositeltavat.
Mestaruusluokkien voittajille jaetaan palkinnot vasta illan lopetustilaisuudessa, sen vuoksi toivomme kaikkien mestaruuksiin osallistuvien pystyvän olemaan tapahtumassa loppuun saakka. Tarkemmat toimintaohjeet löydät kunkin lajin ohjeistuksesta. Pyydämme huomioimaan, että kilpailijoita ei ole vakuutettu kilpailuiden tai tapahtumapaikan puolesta.


Katsojat:Katsojat pääsevät sisälle kello 10:30 alkaen. Huomioittehan, että jonottamisessa saattaa mennä aikaa. Toivomme kaikkien jonottavan rauhallisesti ja sisääntulon sujuvan joutuisasti. Ovella ilmoitat nimesi ja koodisi, jonka jälkeen saat käteesi leiman. Jos et syystä tai toisesta ole saanut koodia, mainitse siitä kansliassa toimivalle henkilölle. Leimaa näyttämällä pääset myöhemmin samana päivänä takaisin tapahtumaan, mikäli poistut rakennuksesta. Tämän jälkeen sinun pitää myös maksaa narikkamaksu, joka on 2,50€. Narikkamaksu on pakollinen ja se on maksettava ehdottomasti käteisenä, kortti ei käy. Sisälle päästyäsi voit vapaasti katsella ohjelmaa, tehdä ostoksia myyntipöydillä ja seurata kilpailuluokkia. Toivomme kuitenkin ottamaan huomioon sen, että kaikki eivät välttämättä mahdu samanaikaisesti katselemaan kilpailuja yläkerran saliin. Liikuntasaliin mennessä on myös muistettava riisua ulkokengät!AvustajillePaikanpäällä ilmottaudu infopisteellä avustajavastaavalle, jolta saat rannekkeen ja infoa työtehtävästäsi. Rannekkeen avulla pääset tapahtumaan sisälle, mikäli poistut esimerkiksi syömään, eikä sinun myöskään tarvitse maksaa narikkamaksua. Avustajien tulee olla työpisteellään vähintään 15min ennen vuoronsa alkua, jotta avustaja voidaan perehdyttää työtehtäväänsä. Vartti on lyhyt aika, joten ottakaa jo etukäteen selvää tehtävistänne!


KaikilleToivomme, että jonotatte tapahtumaan rauhassa, eikä kukaan etuile (poikkeuksena järjestäjät saavat tulla jonon ohi missä vaiheessa vain!). Sisääntulosi yhteydessä ilmoitat nimesi ja koodisi ja saat rannekkeen (avustajat, myyjät) tai leiman (kilpailijat, katsojat). Gloriahalliin (liikuntasali, jossa kilpailuluokat pidetään) ei saa mennä kengät jalassa. Omia eväitä saa tuoda tapahtumaan. Paikalla on myös pienimuotoinen buffetti, josta voi ostaa pientä syömistä ja juomista. Tapahtuma-alueella on vesipisteitä mukeineen, ja suosittelemmekin lämpimästi pitämään huolta nesteytyksestä kaiken hälinän keskellä. Huomioi, että roskaaminen on ehdottomasti kiellettyä. Viethän siis roskasi roskikseen. Se ei ole iso vaiva sinulle, mutta helpottaa meidän järjestäjien työtä illalla, kun meidän ei tarvitse keräillä roskia ympäri Gloriaa. Tapahtumaan on tulossa noin 600 henkilöä, jonka vuoksi toivomme, että jokainen toimii hyvien tapojen mukaan, ei esimerkiksi kiusaa ketään. Jokainen katsoja, kilpailija, myyjä, avustaja ja järjestäjä voi tehdä oman osansa kilpailuiden onnistumiseksi, vietetään kiva päivä ja yritetään toimia kaikkien parhaaksi. Tapahtumasta poistutaan ohjelman ja luokkien päätyttyä rauhallisesti.Yhteyshenkilöt ongelmatilanteiden tai kysymysten ilmetessä:Vipe (Vilhelmiina Keskilä), pääjärjestäjä
Sähköposti: vilhelmiinak@icloud.com
Puhelin: 050 3623265

Alisa (Alisa Aarniomäki), lauantain Flash Mobin järjestäjä
Sähköposti: alisa.aarn@gmail.com
Puhelin: 0403509333

Kaizu (Kaisa Kapanen), ilmoittautumisvastaava (lipunmyynti)
Sähköposti: kisai.kapainen@gmail.com
Puhelin: 044 0989815

Taija (Taija Turkki), näyttelytuomari
Sähköposti: taijaize@icloud.com
Puhelin: 050 3482109