SM-kilpailut

Keppihevosten Suomen mestaruuskilpailut

Suomen Keppihevosharrastajat ry:n suurin vuosittainen ponnistus on este- ja kouluratsastuksen SM-kilpailut, jotka pidetään täysin vapaaehtoisvoimin ja voittoa tavoittelemattomasti. Perinne alkoi vuonna 2012, kun ryhmä keppihevosharrastajia päätti pitää harrastajiensa ja yhteisön näköiset mestaruuskilpailut.  Alkuvuosina SM-kilpailuiden järjestelyt tehtiin yhdessä julkisesti keppihevosfoorumilla, myöhempinä vuosina käytännöksi otettiin perustaa kisatoimikunta harrastajista, mutta yhä edelleen monista käänteentekevistä asioista äänestetään harrastajien kesken.

Jos olet kiinnostunut kisatyöryhmään liittymisestä, ota yhteyttä! Nyt suunnitellaan kesän 2020 kisoja (Seinäjoki 12.-14.6.2020) ja vuoden 2021 isoja 10-vuotisjuhlakisoja, jotka tullaan järjestämään lähempänä pääkaupunkiseutua.

Myös muut tahot kuin Suomen keppihevosharrastajat ry järjestää kisoja nimellä ”keppihevosten SM” tai ”keppihevosratsastuksen SM-kisat”, mutta nämä ovat tyypillisesti pieniä, paikallisia ja leikkimielisiä varainhankintatapahtumia, jotka eivät vastaa SKHH ry:n virallisille kisoille asettamia kriteerejä.

Suomen keppihevosharrastajat ry:n virallisissa SM-kisoissa

  • varsinaisia kilpailulähtöjä on tyypillisesti noin 400, minkä lisäksi on ”pikkuluokkia”, joihin voi ilmoittautua paikanpäällä
  • SM-luokkiin on karsinnat: Estekarsinnnat livenä eri paikkakunnilla, kouluratsastuksen karsinta suoritetaan videoiden perusteella
  • tuomarit ovat SKHH ry:n kouluttamia
  • noudatetaan SKHH ry:n virallisia sääntöjä
  • palkinnoissa ja diplomeissa on Suomen keppihevosharrastajat ry:n virallinen logo
  • yleisömäärä vuoden pääkisassa on noin 2500-3000 henkeä
  • avoimiin luokkiin ilmoittaudutaan useita viikkoja ennen varsinaista kisapäivää ja lähtösijat arvotaan kaikkien mukaan haluavien kesken (varasijoille jää suosituimmissa luokissa tyypillisesti 100-160 ratsukkoa)
  • kilpailussa pärjääminen vaatii harjoittelua  ja perehtymistä lajiin

Tutustu SM-kisojen sivuihin vuosien varrelta

SM-kilpailut 2013
SM-kilpailut 2014
SM-kilpailut 2015
SM-kilpailut 2016
SM-kilpailut 2017
SM-kilpailut 2018
SM-kilpailut 2019

SM-järjestäjäksi tai järjestä omat mestaruuskilpailut?

Kuka tahansa yhdistyksen jäsenistä voi liittyä SM-toimikuntaan. Ota yhteyttä, jos yhtään kiinnostaa! Tarjolla on monipuolisesti erilaisia tehtäviä narikan hoidosta tuomarointiin!

Samoin yhdistyksen nimissä kuka tahansa jäsen voi pitää alueelliset tai lajikohtaiset mestaruuskilpailut. Lisätietoa täältä.